Gratis WORLDWIDE-frakt för beställningar över 200EUR

Supportportal | Kontakt

Möt konstnären - Pablo Fernandez

Vi känner alla till deras vattenbild, men hur mycket vet du om aquascaper?

Vi frågade vår spanska CO2 Konstnär Pablo Fernandez några frågor att lära sig lite mer om artisten bakom akvariet ...

Hur började allt? Jag hade mitt första akvarium runt 5 år gammal. Men det var svårt att hitta en planterad tank i Spanien. Det var då inte vanligt. Jag kommer ihåg mina plastplanter med grusfilterhaha. Min familj stänger av akvariet. Sedan började jag igen en gång senare med några växter som kryptokärnor och anubias ... En dag kom jag över några bilder från ADA Galleri med min vän och vi ville göra något så här. Därifrån har vi försökt att förbättra varje dag.
Vem inspirerar dig? Befälhavaren av mästare herrn Takashi Amano utan tvekan. Även nu fortsätter hans vattenfärger att inspirera. Aquascapers som Oliver Knott eller min stora vän Miguel Ángel García, för mig, den bästa spanska aquascaperen. Och Tom Bar mästaren plantedTank.
Vad är din favoritstil? Jag älskar planterade tankar. Den holländska stilen har något annat än resten. En tidlös klassiker och alltid spektakulär är alltid trogen mot sina rötter. När det gäller aquascapes föredrar jag Nature Style. För mig representerar det en mer realistisk akvatisk natur än andra typer av akvarier, till exempel landskap.
Vad är din högsta ranking? Jag går normalt inte in i tävlingarna. Tidigare har jag kommit in i AGA utan någon ranking.
Vad älskar du om aquascaping? Att skapa och observera ett ekosystem växer är något speciellt. Jag älskar möjligheten att kunna återskapa och ha lite flod hemma. Att se hur fisk och växter interagerar. Det är helt enkelt fascinerande.
Har du några andra intressen utanför akvariet? Ja, jag älskar alla slags växter. Jag gör Wabi kusa, nedsänkt och markväxter. Mitt hus är fullt av växter. Jag har samlat över 20 olika vargarter inklusive Pteris och Asplenium. Nyligen började jag en av epifytterna med marmelader och några orkidéer.
Det som ligger framför oss? Jag ska börja ett nytt projekt med ett 100L-akvarium. Snart ska jag publicera de första bilderna. Jag har också mer Wabi kusa kommer.