Gratis WORLDWIDE-frakt för beställningar över 200EUR

Supportportal | Kontakt

Vad aquascaping betyder för mig av Jordan Stirrat

Aquascaping är en konstform där fantasi och kreativitet spelar en viktig roll. Jag finner stor tillfredsställelse med att dela den kreativa processen jag går igenom samtidigt som jag skapar och underhåller mina vattenfall. Mitt huvudmål är att fortsätta utvecklas som en aquascaper och samtidigt dela mina erfarenheter med andra. Jag vet inte vart den här hobbyen tar mig, men jag vet att jag kommer att njuta av mig längs vägen.

Min första aquascape var en katastrof! Jag hade ingen aning om vad vattenfallet var när jag köpte min första tank. Det var inte förrän jag upptäckte vackert planterade akvarier online som jag bestämde mig för att skapa mitt eget. Jag använde en liten mängd växter, ingen gödning, ingen co2, dålig belysning och listan fortsätter. Som förväntat fungerade detta inte bra för mig. Detta är den erfarenhet de flesta går igenom och utan tillräckligt med forskning är det nästan omöjligt att lyckas. Med tanke på mina misslyckanden försökte jag igen. Jag hade mer framgång och glädje av denna nya aquascape så jag bestämde mig för att skapa en Instagram-sida och dela min hobby med andra. Layouten var inte imponerande men jag var nu beroende av vattenfall.

Enligt min mening var min mest framgångsrika aquascape en liten holländsk-inspirerad layout som började som ett experiment. Jag försökte hålla skapandet och underhållet så enkelt som möjligt, vilket ledde till en extremt framgångsrik aquascape. Denna aquascape var stamtung med en full matta av Micranthemum Monte Carlo på framsidan som krävde regelbunden trimning. Jag bestämde mig för att ganska mycket gödselmedel för att minimera överskott av näringsämnen och undvika alger. Att använda viktiga principer och inte överkomplicera allt leder min framgång som nybörjare. Detta var min trevligaste aquascape att äga, eftersom det innebar mycket enkla underhållssessioner utan att behöva göra något korrigerande underhåll. Jag rekommenderar att nya hobbyister ska försöka skapa en tung planterad layout eftersom det lärde mig värdefulla lektioner om att upprätthålla växthälsa och beskära tekniker.

Under det senaste året har jag börjat samarbeta mer med andra vattenmagasin som nästan har blivit lika roligare som själva kreativa processen! Jag måste ge kredit till de företag som har sponsrat mig, för utan dem skulle jag inte ha kunnat skapa så mycket innehåll eller dela så många av mina erfarenheter. Förhoppningsvis kan jag i framtiden fortsätta att dela dessa erfarenheter och skapa en ännu starkare relation med min publik. Jag uppskattar verkligen alla som stöder min hobby!

Jag kommer inom kort att skapa två nya layouter med två aquascaping-stilar som jag aldrig har utforskat ännu. Jag tycker om utmaningar som detta eftersom jag anser att det är viktigt att driva dig utanför din komfortzon för att förbättra ditt arbete ytterligare. En av dessa layouter kommer att vara en akvarn i Iwagumi-stil som endast har stenar och växter. Denna stil skapar ett mycket minimalistiskt utseende och även om det kan verka väldigt enkelt att skapa är detta inte fallet. Eventuella brister i den här utformningen av utformningen skulle sticker ut. Min andra kommande layout kommer att vara ganska ovanlig och ut ur lådan ... bokstavligen ut ur lådan! Jag planerar att skapa en grunt dammbehållare, som kommer att innehålla flera framväxande dammväxtarter på baksidan av tanken där jorden kommer att ligga bakom drivved samtidigt som behållarens främre del hålls som öppen badplats. Förhoppningsvis, genom dessa nya aquascape-layouter, kan jag inspirera andra att experimentera och skapa olika stilar för vattenbruk.

Aquascaping är min passion. Jag känner mig mycket lycklig med att vara en del av en sådan fantastisk gemenskap av entusiastiska hobbyister. Jag ser fram emot alla de nya människor jag kommer att träffa i framtiden och den tillfredsställelse jag kommer att få genom att skapa nya layouter.